"Jazz is de enige muziek waarbij elke noot op ieder moment anders gespeeld kan worden."
Ornette Coleman, Amerikaans jazzmuzikant (1930-2015).

AGENDA SEIZOEN 2019-2020

Hieronder vindt u alle data van de matinees die nog gaan komen in het jazzseizoen 2019-2020.

24 november 2019
Jazzconcert in de grote theaterzaal
, georganiseerd door De Voorveghter:
Het MILLENNIUM JAZZ ORCHESTRA onder leiding van JOAN REINDERS brengt in samenwerking met FAY CLAASSEN en het MATANGI KWARTET een programma met moderne jazz, getiteld: Gershwin Celebration Tour.

Let op: de entreeprijs kan hoger zijn dan u bij de jazzclub gewend bent.

8 december 2019
DIKSIE KREKKERS
Deze zesmansformatie uit de Achterhoek speelt oudestijljazzmuziek met humoristische trekjes, van New Orleans tot dixieklassiekers, van Papa Bue tot Brahms en alles daartussenin.

19 januari 2020
BIG BAND '89 (EIGHTY-NINE)
Gaat deze fantastische bigband uit Borne zijn succes van vorig seizoen evenaren? Wij denken dat de 20 muzikanten hun vorige optreden bij ons zelfs gaan overtreffen, zeker in dit jubileumjaar, want het orkest bestaat inmiddels maar liefst 30 jaar!

16 februari 2020
SUNNY SIDE JAZZ BAND
Terug op ons podium! Deze zes ras-jazzmuzikanten spelen traditionele dixieland en swing en nemen je mee naar de glorietijd van grote jazzlegenden als Louis Armstrong en Sidney Bechet. Hun sound doet denken aan de Dutch Swing College Band en de legendarische Ted Easton Jazzband.

15 maart 2020
FRANKLIN BEAUFORT INTERNATIONAL JAZZBAND (FBI JAZZBAND)
Met z'n vijven komen ze helemaal uit Noord-Holland om een optreden te verzorgen met
jazznummers van 1910 tot 1960, ieder nummer totaal anders van sfeer en klankkleur en op een vlotte manier aan elkaar gepraat.

19 april 2020
BINNEN EN BUITEN BAND
Dit viertal ervan muzikanten uit Breda
speelt en zingt aanstekelijke Nederlandstalige jazzliedjes uit de oude doos van bekende artiesten uit de jaren ’50 en ’60, zoals de Ramblers, de Skymasters en vocalisten als Annie de Reuver, Pia Beck en Eddy Christian. Deze liedjes zijn nog steeds geliefd en maken nu onderdeel uit van ons muzikale erfgoed. Wedden dat u gaat meezingen?

Wilt u (t.z.t.) zien welke optredens er al geweest zijn? Ga dan naar de pagina 'Terugblik seizoen 2019-2020'.