"Jazz is de enige muziek waarbij elke noot op ieder moment anders gespeeld kan worden."
Ornette Coleman, Amerikaans jazzmuzikant (1930-2015).

MEDEDELING

Om het voortbestaan van Jazzclub Hardenberg voorlopig te garanderen en de kwaliteit van de muziek te kunnen behouden, hebben we met ingang van seizoen 2017-2018 de entreeprijs moeten verhogen van € 7,50 naar € 10,00.

AGENDA SEIZOEN 2017-2018

15 oktober 2017: 'IN THE MILLERS' MOOD'

Het project 'In The Millers' Mood' is een eerbetoon aan het legendarische Miller Sextet uit de jaren '40-'50 van de vorige eeuw, met o.a. Ab de Molenaar en Sanny Day.Deze foto uit lang vervlogen tijden spreekt voor zich: The Millers in originele bezetting.

De muzikanten van nu zijn:

Tonny Nijland - vocals
Sietze de Leeuw - fluit en saxen
H
ans Kerkhoff - vibrafoon
Hajé Nordbeck - piano
Ewoud Huizing - contrabas
Henk Bleumink - gitaar/vocals
Norbert Umme - drums.

19 november 2017: THE BLUE RAMBLERS DANCE BAND

Oudestijljazz, dansbare muziek in de stijl van De Ramblers.

 

10 december 2017: DA BANT 


  


21-1-2018

HOT & COOL - Fay Claassen met het Peter Beets Trio

Het volgende matinee, in samenwerking met onze gastheer Theater de Voorveghter, vindt plaats op zondag 21 januari 2018 om 15.00 uur in de GROTE ZAAL van De Voorveghter.

Fay Claassen en het Peter Beets Trio komen weer naar Hardenberg! ...
Twee jaar geleden waren zij ook al te gast op het grote podium van De Voorveghter met een eerbetoon aan Rita Reys, en nu komen zij terug met hun nieuwe programma ‘Hot & Cool’.
Een mooie middag vol swingend en eigentijds repertoire!

Fay Claassen is een alleskunner. Ze nam eigen albums op met o.a. Toots Thielemans en werd door de WDR Big Band gevraagd om met hen cd’s op te nemen. Ze ontving een Edison en een Gouden Plaat en was gastsolist bij grote jazzorkesten, niet alleen in Europa maar ook in Japan, China en de V.S.

Peter Beets speelde met de echte groten der aarde, zoals Chick Corea, Wynton Marsalis en Toots Thielemans.
Gedurende de laatste 12 jaar van Rita Reys’ carrière was hij haar vaste begeleider.

Bassist Frans van Geest, die de wegens ziekte afwezige Ruud Jacobs vervangt, wordt veel gevraagd bij optredens van Europese en Amerikaanse jazzmusici. Hij is lid en medeoprichter van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Martijn van Iterson won als gitarist de prestigieuze ‘Bird Award’ en is een van de meest gevraagde en gelauwerde solisten van Nederland, vast lid van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en speelde o.a. met Jim Hall, Lee Konitz en Randy Brecker. Ook begeleidde hij jarenlang Rita Reys.

➡️➡️ !!! SPECIALE AANBIEDING !!! ⬅️⬅️

Als u telefonisch (0523-280330) of aan de kassa van Theater de Voorveghter kaarten bestelt voor deze voorstelling (dus niet via internet!) en u geeft daarbij aan dat het via Jazzclub Hardenberg is, bedraagt de entreeprijs slechts 10 euro in plaats van 18,50 euro.
18-2-2018
Mellow Swing Jazztrio met zangeres
Uptempo swing, bossanova, ballads en jazzy popsongs.

 


18-03-2018
Pieter Vie Company
Entertainmentjazz
Helaas heeft Pieter Vie Company afgezegd.

Ze worden vervangen door Da Bant.
Hun optreden van 10 december werd door het extreem slechte weer nauwelijks bezocht.
Deze jonge talenten van rond de 21 jaar zullen u straks een voorproefje geven van de nieuwe CD die ze binnenkort uit gaan brengen.

Deze CD is opgenomen door RC studio in de City Hall Bblues studio in Gramsbergen. De presentatie zal zondag 8 april om 15.00 uur plaatsvinden in de trouwzaal van het Gemeentehuis van Gramsbergen. Da Bant nodigt u van harte uit bij deze feestelijke presentatie aanwezig te zijn. De entree is gratis.


 

22-4 -2018

Veluws Swing Combo met gasten.
Oudestijljazz met een vleugje educatie, van blues tot bossanova, van begin 1900 tot na 2000.