"Jazz is de enige muziek waarbij elke noot op ieder moment anders gespeeld kan worden."
Ornette Coleman, Amerikaans jazzmuzikant (1930-2015).

Jazz nieuws.


Deze keer een promotie van een voorstelling bij onze partner Theater De Voorveghter, die onze jazzliefhebbers zeker zal aanspreken:

Het Symfonisch Blaasorkest Overijssel (SBO) is een jong orkest, opgericht in 2014 door Alfred Willering. Elke maand komen de musici uit heel Overijssel en Drenthe bij elkaar om intensief te repeteren, om zodoende een aantal concerten per jaar te verzorgen.

Zondag 22 oktober om 15.00 uur verzorgt het SBO een Herfstconcert in De Voorveghter. Hier voor hebben zij samenwerking gezocht met een van de oudste bigbands van Nederland: Melody & Rhythm.
Deze bigband, opgericht in 1948, heeft ontelbare optredens verzorgd met gastsolisten uit de eigen regio, maar ook met grote namen als Greetje Kauffeld, Rita Reys, Jarmo Hoogendijk en Laura Fygi.
De band bestaat uit 20 enthousiaste en goed geschoolde muzikanten, een geweldige zangeres en een top dirigent: Sander Zweerink.

Bent u ook fan van bigbands en blaasmuziek? Kom dan óók op 22 oktober, dus een week na ons eigen matinee, naar De Voorveghter!
Jazzclub Deventer