"Jazz is de enige muziek waarbij elke noot op ieder moment anders gespeeld kan worden."
Ornette Coleman, Amerikaans jazzmuzikant (1930-2015).

AGENDA SEIZOEN 2020-2021

Helaas moesten we de laatste matinees van het jazzseizoen 2019-2020 afgelasten in verband met de 'intelligente lockdown', die vanwege de coronacrisis is afgekondigd door premier Rutte.

Het goede nieuws is dat u hieronder de data, en voor zover bekend ook al de invulling, kunt vinden van het programma voor het nieuwe seizoen 2020-2021. Wij zijn er hierbij van uitgegaan dat de matinees volgens planning hervat kunnen worden in oktober... maar wellicht gooit het coronavirus roet in het eten? Dat valt op dit moment (begin mei) nog niet te voorzien. Houdt u vooral onze website in de gaten.

Wilt u zien welke optredens er in het vorige jazzseizoen geweest zijn? Ga dan naar de pagina 'Terugblik seizoen 2019-2020' (of eerdere jaren).

25 oktober 2020
- nog niet bekend -

22 november 2020
Matinee in de grote theaterzaal, georganiseerd door onze gastheer Theater de Voorveghter.

13 december 2020
- nog niet bekend -

24 januari 2021
FRANKLIN BEAUFORT INTERNATIONAL JAZZBAND
(FBI JAZZBAND)
Met z'n vijven komen ze helemaal uit Noord-Holland om een optreden te verzorgen met jazznummers van 1910 tot 1960, ieder nummer totaal anders van sfeer en klankkleur en op een vlotte manier aan elkaar gepraat.

NB: dit betreft het 'inhalen' van het optreden van 15 maart 2020, dat in verband met de coronacrisis toen niet kon doorgaan.

21 februari 2021
ENSEMBLE HENK BLEUMINK
Van zanger-gitarist-bassist Henk Bleumink weten we dat we onder zijn bezielende leiding een aangename jazzmiddag mogen verwachten. Henk heeft inmiddels al met verschillende bands voor u opgetreden en nog nooit heeft hij ons teleurgesteld! Zo was hij jaren geleden al eens te gast met zijn programma 'In The Millers' Mood' en wat te denken van zijn keuze uit het repertoire van Nat King Cole, van meer recente datum?
Ook deze middag zal Henk Bleumink ons weer verrassen met zijn speciaal voor ons samengesteld ensemble, die een selectie zal brengen van nummers uit het American Songbook. Succes verzekerd! 

21 maart 2021
- nog niet bekend -

25 april 2021
BINNEN EN BUITEN BAND
Dit viertal ervan muzikanten uit Breda speelt en zingt aanstekelijke Nederlandstalige jazzliedjes uit de oude doos van bekende artiesten uit de jaren ’50 en ’60, zoals de Ramblers, de Skymasters en vocalisten als Annie de Reuver, Pia Beck en Eddy Christiani. Deze liedjes zijn nog steeds geliefd en maken nu onderdeel uit van ons muzikale erfgoed. Wedden dat u gaat meezingen?

NB: dit betreft het 'inhalen' van het optreden van 19 april 2020, dat in verband met de coronacrisis toen niet kon doorgaan.