"Jazz is de enige muziek waarbij elke noot op ieder moment anders gespeeld kan worden."
Ornette Coleman, Amerikaans jazzmuzikant (1930-2015).

NIEUWS

5 augustus 2019:
Het complete programma voor seizoen 2019-2020 is klaar en staat nu online!

1 augustus 2019:
Na een lange zomerstop, die al begon na het laatste matinee van seizoen 2018-2019 in april jl., hebben we nu dan eindelijk het programma (bijna) rond voor het nieuwe jazzseizoen 2019-2020! Het wachten is nog op de definitieve bevestiging van twee bands, maar wat inmiddels vaststaat kunt u vinden in de agenda.

20 mei 2019:
De tweede editie van het Hardenberg Jazz Festival op zaterdag 21 september 2019 zal plaatsvinden op een binnenlocatie, namelijk... in de De Voorveghter!
Op dit festival zal van 13.00 tot 18.00 uur op drie podia jazzmuziek te horen zijn.

Daarnaast wordt er een workshop lichte muziek gehouden en is er een informatiemarkt, waarop de organiserende stichting zelf aanwezig is met een stand, evenals diverse muziekdocenten en de Stichting HaFaBra (dat staat voor: Harmonie, Fanfare en Brassband).

Ook Jazzclub Hardenberg kunt u natuurlijk op het 2e Hardenberg Jazz Festival in De Voorveghter vinden!

8 mei 2019:
Onze gastheer Jan Maarten Veurink van Theater de Voorveghter maakte vandaag met veel plezier bekend dat het hem gelukt is om een ‘thuisconcert’ met het Millennium Jazz Orchestra tot stand te brengen in de grote theaterzaal. Dat zal plaatsvinden op zondag 24 november 2019 om 15.00 uur.

'Thuis' slaat op het feit dat deze internationaal bekende bigband onder leiding staat van 'onze eigen' in Hardenberg woonachtige dirigent en componist Joan Reinders! Fijn dat hij en zijn orkest nu eens zo dicht bij huis te zien en te horen zullen zijn.

Het veelzijdige Millennium Jazz Orchestra brengt, samen met Edison-winnares Fay Claassen (eveneens een goede bekende op het Hardenbergse jazzpodium) en het fascinerende strijkkwartet Matangi Kwartet een programma met bekende, aan Broadway gerelateerde melodieën onder de titel: Gershwin Celebration Tour.

De typisch Amerikaanse muziek van George Gershwin wordt na 100 jaar in een nieuw, eigentijds jasje gestoken. Bekende en onbekende werken zijn deze zondagmiddag te horen in een unieke bezetting voor zang, strijkkwartet en jazzorkest. Vette bigbandklanken worden afgewisseld met fragiele strijkers en prachtige ballads.

Nu eens zal Gershwin’s muziek klinken als een feest der herkenning, dan weer als gloednieuw repertoire. Een echte aanrader dus voor alle jazzliefhebbers!

De entree bedraagt 22 euro, maar de vaste bezoekers van Jazzclub Hardenberg mogen rekenen op een gereduceerde toegangsprijs. Meer informatie hierover hoort u op onze matinees.

26 maart 2019:
Zojuist is bekend geworden dat er een tweede editie komt van het Hardenberg Jazz Festival!
Dit zal plaatsvinden op zaterdag 21 september 2019 en wordt georganiseerd door de Stichting Hardenberg Promotie Bigband in samenwerking met Jazzclub Hardenberg

De Stichting Hardenberg Promotie Bigband is in 2016 opgericht door Jelle Verbraeken, Geert Overweg en Berend Verbraeken, met het doel om in de gemeente Hardenberg de jazz- en bigbandmuziek te promoten en de jeugd te stimuleren om (blaas-)muziek te gaan maken.

Het festival zal dit jaar een iets andere opzet krijgen en op een andere locatie plaatsvinden dan in 2018. Er zal weer een gevarieerd programma ten gehore gebracht worden, waarover later meer bekend gemaakt wordt.

Meer informatie over Hardenberg Jazz Festival (en nog veel meer leuke foto's!) vindt u op de website www.hardenbergjazzfestival.nl en op social media.