"Jazz is de enige muziek waarbij elke noot op ieder moment anders gespeeld kan worden."
Ornette Coleman, Amerikaans jazzmuzikant (1930-2015).

NIEUWS

6 mei 2020:
Nog steeds is er in verband met de coronacrisis geen zicht op een datum waarop de culturele sector weer van start kan gaan. We weten dus ook niet wanneer er in Theater de Voorveghter weer voorstellingen te zien zullen zijn. Dat houdt ook in dat het nog onzeker is of het nieuwe jazzseizoen kan beginnen op 25 oktober a.s., zoals we van plan waren.

Het geplande programma voor de opening van het seizoen, een optreden van het HENK BLEUMINK ENSEMBLE, is om een aantal redenen sowieso verplaatst naar 21 februari 2021. Niet vanwege het coronavirus, maar omdat een tweetal muzikanten wegens familieomstandigheden in oktober toch niet beschikbaar konden zijn.

Als u naar de pagina 'Agenda' kijkt, ziet u dat we nog wel wat terughoudend geweest zijn wat betreft de vervanging van dit programma, en met de invulling van de eerste matinees van het nieuwe jazzseizoen in het algemeen: de eerste optredens zijn nog niet ingevuld. Maar zodra er groen licht is van onze gastheer Jan Maarten Veurink, de directeur van De Voorveghter, zal dit zeker én met de nodige voortvarendheid gaan gebeuren! Gelukkig beschikken we over een omvangrijk bestand van bands die met veel plezier naar Hardenberg willen afreizen om u een aangenaam matinee te bezorgen, dus dat zal zeker geen probleem zijn.

7 april 2020:
Nu de matinees van 15 maart 2020 en 19 april 2020 jl. zijn afgelast in verband met de coronacrisis, betekent dit dat het jazzseizoen 2019-2020 voortijdig is beëindigd.

Wij wensen al onze bezoekers en hun familie- en vriendenkring een gezonde en coronavrije lente en zomer toe en hopen elkaar in goede gezondheid weer te treffen in het nieuwe jazzseizoen 2020-2021!

De agenda is bijgewerkt, voor zover in dit stadium al bekend is welke bands er komen optreden. Elke nieuwe boeking zullen wij daarin vermelden.

We hopen ervan te mogen uitgaan dat er in oktober geen beperkende maatregelen meer zullen gelden voor evenementen en dat het nieuwe seizoen zoals gepland van start kan gaan op 25 oktober 2020!

18 maart 2020:
In verband met de maatregelen die in het hele land genomen moeten worden vanwege het coronavirus, hebben wij in goed overleg met de band besloten dat ook het matinee met de BINNEN EN BUITEN BAND op 19 april 2020 NIET DOORGAAT.

De band komt in het nieuwe seizoen het optreden inhalen!

12 maart 2020:
BELANGRIJKE MEDEDELING:

In overleg met onze gastheer Theater de Voorveghter is besloten het matinee van zondag 15 maart 2020 AF TE GELASTEN in verband met het coronavirus. Wij willen het risico op besmetting zo veel mogelijk beperken en hopen dat u niet ziek wordt en wij ook niet.
Hopelijk treffen we elkaar weer tijdens het matinee van 19 april in goede gezondheid!

De FBI JAZZBAND, die op 15 maart zou optreden, heeft beloofd in het volgende seizoen een keer bij ons te komen spelen.

25 februari 2020:
De data voor het nieuwe jazzseizoen 2020-2021 zijn bekend! Jazzclub Hardenberg organiseert volgend seizoen een matinee op de volgende zondagmiddagen:

25 oktober 2020
22 november 2020
(een jazzconcert georganiseerd door onze gastheer Theater de Voorveghter in de grote zaal)
13 december 2020
24 januari 2021
21 februari 2021
21 maart 2021
25 april 2021

De invulling van het programma wordt zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.

5 augustus 2019:
Het complete programma voor seizoen 2019-2020 is klaar en staat nu online!

1 augustus 2019:
Na een lange zomerstop, die al begon na het laatste matinee van seizoen 2018-2019 in april jl., hebben we nu dan eindelijk het programma (bijna) rond voor het nieuwe jazzseizoen 2019-2020! Het wachten is nog op de definitieve bevestiging van twee bands, maar wat inmiddels vaststaat kunt u vinden in de agenda.

20 mei 2019:
De tweede editie van het Hardenberg Jazz Festival op zaterdag 21 september 2019 zal plaatsvinden op een binnenlocatie, namelijk... in de De Voorveghter!
Op dit festival zal van 13.00 tot 18.00 uur op drie podia jazzmuziek te horen zijn.

Daarnaast wordt er een workshop lichte muziek gehouden en is er een informatiemarkt, waarop de organiserende stichting zelf aanwezig is met een stand, evenals diverse muziekdocenten en de Stichting HaFaBra (dat staat voor: Harmonie, Fanfare en Brassband).

Ook Jazzclub Hardenberg kunt u natuurlijk op het 2e Hardenberg Jazz Festival in De Voorveghter vinden!

8 mei 2019:
Onze gastheer Jan Maarten Veurink van Theater de Voorveghter maakte vandaag met veel plezier bekend dat het hem gelukt is om een ‘thuisconcert’ met het Millennium Jazz Orchestra tot stand te brengen in de grote theaterzaal. Dat zal plaatsvinden op zondag 24 november 2019 om 15.00 uur.

'Thuis' slaat op het feit dat deze internationaal bekende bigband onder leiding staat van 'onze eigen' in Hardenberg woonachtige dirigent en componist Joan Reinders! Fijn dat hij en zijn orkest nu eens zo dicht bij huis te zien en te horen zullen zijn.

Het veelzijdige Millennium Jazz Orchestra brengt, samen met Edison-winnares Fay Claassen (eveneens een goede bekende op het Hardenbergse jazzpodium) en het fascinerende strijkkwartet Matangi Kwartet een programma met bekende, aan Broadway gerelateerde melodieën onder de titel: Gershwin Celebration Tour.

De typisch Amerikaanse muziek van George Gershwin wordt na 100 jaar in een nieuw, eigentijds jasje gestoken. Bekende en onbekende werken zijn deze zondagmiddag te horen in een unieke bezetting voor zang, strijkkwartet en jazzorkest. Vette bigbandklanken worden afgewisseld met fragiele strijkers en prachtige ballads.

Nu eens zal Gershwin’s muziek klinken als een feest der herkenning, dan weer als gloednieuw repertoire. Een echte aanrader dus voor alle jazzliefhebbers!

De entree bedraagt 22 euro, maar de vaste bezoekers van Jazzclub Hardenberg mogen rekenen op een gereduceerde toegangsprijs. Meer informatie hierover hoort u op onze matinees.

26 maart 2019:
Zojuist is bekend geworden dat er een tweede editie komt van het Hardenberg Jazz Festival!
Dit zal plaatsvinden op zaterdag 21 september 2019 en wordt georganiseerd door de Stichting Hardenberg Promotie Bigband in samenwerking met Jazzclub Hardenberg

De Stichting Hardenberg Promotie Bigband is in 2016 opgericht door Jelle Verbraeken, Geert Overweg en Berend Verbraeken, met het doel om in de gemeente Hardenberg de jazz- en bigbandmuziek te promoten en de jeugd te stimuleren om (blaas-)muziek te gaan maken.

Het festival zal dit jaar een iets andere opzet krijgen en op een andere locatie plaatsvinden dan in 2018. Er zal weer een gevarieerd programma ten gehore gebracht worden, waarover later meer bekend gemaakt wordt.

Meer informatie over Hardenberg Jazz Festival (en nog veel meer leuke foto's!) vindt u op de website www.hardenbergjazzfestival.nl en op social media.