"Jazz is de enige muziek waarbij elke noot op ieder moment anders gespeeld kan worden."
Ornette Coleman, Amerikaans jazzmuzikant (1930-2015).

 

Knop: OVER ONS

OVER ONS

Jazzclub Hardenberg toen

 

Jazzclub Hardenberg werd opgericht in 2008 op initiatief van Ton Karmiggelt en Anton van der Leij, het bestuur van Stichting Twenter Tainment in Denekamp, in samenwerking met Theater De Voorveghter. Zij organiseerden gedurende het winterseizoen (van oktober tot en met maart, met uitzondering van de maand december) maandelijks op zondagmiddag een matinee van 16.00 tot 18.00 uur in de foyer van Theater De Voorveghter in Hardenberg.

De optredende bands vertegenwoordigden diverse stijlen uit de jazzmuziek, met een lichte voorkeur voor oudestijljazz. Ton Karmiggelt en Anton van der Leij speelden zelf in diverse formaties, waaronder Trio Oale Jaz: Ton op gitaar en Anton op contrabas. Zij waren graag geziene artiesten in de jazzclub.

Na maar liefst acht seizoenen besloten Ton en Anton met ingang van 1 april 2016 uit de organisatie te stappen. Ton ging zich toeleggen op andere projecten van Twenter Tainment, waaronder een muziekcamping in Frankrijk, en Anton verhuisde naar een andere regio.


Jazzclub Hardenberg anno 2016  

Bij aanvang van het jazzseizoen 2016-2017 werd op zondag 30 oktober de organisatie van Jazzclub Hardenberg overgedragen aan Cora Jaquet-Woldman en haar man Reinier Jaquet, die het bestuur vormen van Stichting Quo Vadis in Lutten.

Zij hebben toen enkele wijzigingen doorgevoerd om de optredens nog wat aantrekkelijker te maken voor bezoekers en gasten. Zo kregen de artiesten een vaste plaats op een podium en werd er in overleg met De Voorveghter voor een betere belichting van het podium en een sfeervolle verlichting in de foyer gezorgd. Naast het podium werd een ruimte vrijgehouden waar gedanst kan worden.

Verder werd de aanvangstijd vervroegd van 16.00 naar 15.00 uur, de entreeprijs verhoogd van 7 euro naar 7,50 euro en wordt er voortaan ook in de maand april een matinee gehouden.

Cora en Reinier Jaquet maakten jarenlang een radioprogramma over jazz voor de lokale omroep: 'Jazzy Jaquet'. Daarna produceerden zij het tv-programma Muziek Lokaal.

De muzikale voorkeur van Cora gaat uit naar jazz in allerlei stromingen, soul en funk. Reinier houdt naast jazz vooral van blues. Hun streven is dan ook om naast oudestijljazz ook de wat meer recente jazzmuziek onder de aandacht te brengen, met hier en daar een knipoog naar de blues.

Jazzclub Hardenberg wordt gefinancierd door de entreegelden en sponsoring


Contactgegevens Jazzclub Hardenberg

Telefoon:    0031-6-53207058 (Cora Jaquet, pr en secretariaat) 
                  0031-6-53415741 (Reinier Jaquet, boekingen en techniek)

E-mail:        jazzclubhardenberg@gmail.com

Facebook:   https://facebook.com/jazzclubhardenberg/

Nieuwsbrief

Geïnteresseerden ontvangen maandelijks per e-mail de nieuwsbrief van Jazzclub Hardenberg. Hierin worden de matinees aangekondigd met uitgebreide informatie over de optredende bands en muzikanten.
Een abonnement op de nieuwsbrief kan worden verkregen door u aan te melden via e-mail of de knop ‘Contact’ op deze website.