"Jazz is de enige muziek waarbij elke noot op ieder moment anders gespeeld kan worden."
Ornette Coleman, Amerikaans jazzmuzikant (1930-2015).

 

OVER ONS 

JAZZCLUB HARDENBERG TOEN (2008-2016)

Jazzclub Hardenberg werd opgericht in 2008 op initiatief van Ton Karmiggelt en Anton van der Leij, die samen het bestuur van Stichting TwenterTainment in Denekamp vormden, in samenwerking met Jan Maarten Veurink, directeur van Theater De Voorveghter in Hardenberg.
Ton en Anton organiseerden gedurende het winterseizoen van oktober tot en met maart (met uitzondering van de maand december) maandelijks op zondagmiddag een matinee van 16.00 tot 18.00 uur in de foyer van Theater De Voorveghter.

De optredende bands vertegenwoordigden diverse stijlen uit de jazzmuziek, met een lichte voorkeur voor oudestijljazz. Ton Karmiggelt en Anton van der Leij speelden zelf in diverse formaties, waaronder Trio Oale Jaz: Ton op gitaar en Anton op contrabas. Zij waren graag geziene artiesten in de jazzclub.

Na maar liefst acht seizoenen besloten Ton en Anton met ingang van 1 april 2016 uit de organisatie te stappen. Ton ging zich toeleggen op andere projecten van TwenterTainment, en Anton verhuisde naar een andere regio.

JAZZCLUB HARDENBERG VERDER (2016  - 2024)

Bij aanvang van het jazzseizoen 2016-2017 namen wij, echtpaar Cora Jaquet-Woldman en Reinier Jaquet op zondag 30 oktober 2016 de organisatie van Jazzclub Hardenberg over van Ton en Anton. Wij waren altijd al vaste gasten van de jazzclub.

Wij hebben in het seizoen 2016-2017 enkele wijzigingen doorgevoerd om de optredens nog wat aantrekkelijker te maken voor bezoekers en gasten. Zo kregen de artiesten een verhoogd podium en werd er in overleg met De Voorveghter voor een betere belichting van het podium en een sfeervolle verlichting in de foyer gezorgd. Naast het podium werd een ruimte vrijgehouden waar gedanst kan worden.

Verder werd de aanvangstijd vervroegd van 16.00 naar 15.00 uur en de entreeprijs werd verhoogd van 7 euro naar 7,50 euro (en een jaar later naar 10 euro). Verder zou er met ingang van 2017 ook in de maand april nog een matinee gehouden worden.

Enige ervaring in de muziek, zij het niet in actieve zin, hadden wij al wel. Van 2010 tot 2013 maakten wij jarenlang voor de lokale omroep van de gemeente Hardenberg, Omroep NOOS, een radioprogramma over jazz met als titel 'Jazzy Jaquet'. Vanaf 2014 produceerden wij het tv-programma Muziek Lokaal, waarin ook regelmatig jazzartiesten te gast waren. Deze uitzendingen zijn nog te vinden op de video-on-demand-zender WijZijn.tv op internet.

De muzikale voorkeur van Cora gaat uit naar jazz in allerlei stromingen, soul, blues en funk. Reinier houdt naast jazz vooral van blues. Ons streven is dan ook om naast oudestijljazz ook de wat meer recente jazzmuziek onder de aandacht te brengen, met hier en daar een knipoog naar de blues.

Reinier is in 2018 samen met Cora een eigen bluesclub begonnen, in samenwerking met Jan van Dijk: City Hall Blues. Deze club had zijn thuisbasis eerst in het oude gemeentehuis (de voormalige 'city hall') van Gramsbergen, gelegen aan De Esch 1, later in het voormalige gemeentehuis van de vroegere gemeente Avereest (tegenwoordig The Fellowship of Acoustics), gevestigd aan de Moerheimstraat 144 in Dedemsvaart. Elke laatste vrijdagavond van de maand (behalve in augustus) was daar een live optreden. Helaas moest de bluesclub in februari 2020 abrupt stoppen vanwege corona en is daarna niet meer opgestart.

Jazzclub Hardenberg wordt gefinancierd door de entreegelden en sponsoring. Sponsors kunnen zich te allen tijde bij ons aanmelden!!

JAZZCLUB HARDENBERG NU (2024 - ...)

In de zomer van 2024 zijn wij, Cora en Reinier, gestopt met de jazzclub. Wij hebben het stokje overgedragen aan Jelle en Berend Verbraeken. Op de pagina 'Nieuws' staan alle bijzonderheden over deze wijziging.

Vanaf het seizoen 2024-2025 kunt u alle bijzonderheden over Jazzclub Hardenberg vinden op www.vechtdaljazz.nl.

_________________________________________________________

CONTACTGEGEVENS JAZZCLUB HARDENBERG (tot september 2024)

Telefoon:     0031-06-53207058 (Cora Jaquet, boekingen, pr en               en secretariaat)                  

E-mail:        jazzclubhardenberg@gmail.com

Facebook:   https://facebook.com/jazzclubhardenberg/


Reinier en Cora Jaquet op bezoek bij onze vrienden en collega's van de Hamaland Jazz Club in Vreden (D), 17 februari 2019
(foto: Norbert Umme)